BLOGUL ACTIVITATILOR EXTRACURRICULARE

In fiecare an,la 2 februarie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Zonelor Umede, zi ce marchează semnarea la Ramsar, în Iran, în anul 1971 a Convenţiei Zonelor Umede. Convenţia a intrat în vigoare în anul 1975, iar în legislaţia românească a fost ratificată prin Legea  5 din 1991 pentru aderarea României la Convenţia asupra zonelor umede, de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor acvatice. Obiectivul convenţiei a fost acela de a conserva zonele umede, fauna şi flora care servesc ca habitat al păsărilor acvatice, iar pe de altă parte constituie importante resurse de valoare economică, naturală, ştiinţifică şi recreativă, a căror pierdere ar fi ireparabilă. Zonele umede au fost definite ca fiind întinderile de bălţi, mlaştini, ape naturale sau artificiale, permanente sau temporare, unde apa este stătătoare sau curgătoare, dulce sau sărată, inclusiv întinderi de apă marină a căror adâncime la reflux nu depăşeşte şase metri. În România există 89 de zone umede, fiind identificate, de asemenea, 44 de zone de importanţă avifaunistică, cu o suprafaţă totală ce reprezintă 3% din suprafaţa ţării.

Ziua Internaţională a Zonelor Umede este o oportunitate să ne amintim că viaţa şi activitatea oamenilor care trăiesc în apropierea apelor curgătoare depind de starea zonelor umede, esenţiale pentru: asigurarea hranei (peşte şi alte specii care pot fi capturate), purificarea apei (zonele umede filtrează şi rețin poluanţii), diminuarea efectelor secetei și a inundațiilor (luncile inundabile stochează apa atunci când nivelul fluviului crește, apoi o eliberează treptat când acesta scade, contribuind la reducerea riscului la inundații), alimentarea pânzei freatice, menţinerea fertilităţii solului.

Elevele BAHOR IRINA,NICOLAIE GEORGIANA,ALEXANDRU IOANA SI SOARE ALEXANDRA au dorit sa le reaminteasca colegilor despre importanta zilei de 2 februarie si au realizat o expozitie de desene pe aceasta tema.Felicitari!

Consilier educativ,

prof.Diana Haidei

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: